Adult
Child
Promo Code
 
Book Now
 
 
 
Book Now

LOKACIJA

Natrag
 
 

Nazad Liechtensteinov put 3 20 000 Dubrovnik Hrvatska

Udaljenost od Staroga grada Udaljenost o Zračne luke Dubrovnik Najbliže naselje Obalno područje Ukupna površina
19 km. 18 km. Centar grada Dubrovnika Ne 54.000 m2

Rixos Premium Libertas Dubrovnik nalazi se samo 15 minuta hoda od povijesnog Starog grada. Hotel se nalazi u centru grada, a udaljen je samo 18 km od Međunarodne zračne luke Dubrovnik. Do hotela Rixos Premium Libertas Dubrovnik vrlo je jednostavno doći, a otkriva vam sve prirodne i povijesne ljepote poluotoka Lapada i Dubrovnika.

Hrvatska

Hrvatska se nalazi na posebnoj lokaciji na čvorištu Srednje Europe, Balkana i Mediterana. Glavni grad Hrvatske je Zagreb. Turizam je jedan od glavnih izvora prihoda u državi, a turističke su aktivnosti koncentrirane na obali Jadranskog mora. Zemlju u prosjeku posjećuje 10 milijuna turista godišnje. Službena valuta je hrvatska kuna.

Dubrovnik

Prethodno poznat pod nazivom Ragusa, Dubrovnik je srednjovjekovni grad smješten na jadranskoj obali. Grad je poznat po srednjovjekovnim gradskim zidinama koje su među prvih 10 u svijetu. Dubrovnik je bio demilitarizirano područje 1971. godine, međutim, grad je bio pod opsadom 1991. godine nakon raspada Jugoslavije. Grad je velikim dijelom oštećen tijekom bombardiranja. Nakon obnove, grad je vratio svoj prethodni sjaj i ljepotu u velikoj mjeri 2005. godine. Poznati irski pisac George Bernard Shaw nazvao je grad «biserom Jadrana» te je rekao: «Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik». Nalazi se na popisu Svjetske baštine UNESCO-a od 1979. godine, a Stari grad ima jedinstvenu povijesnu baštinu s crkvama, samostanima, palačama i fontanama iz gotičkog, renesansnog i baroknog razdoblja. Dubrovnik je jedan od najelegantnijih i najljepših mediteranskih gradova. Hrvatska je srce i duša turizma. Ne možete odoljeti, a da vas ne dirne i zadivi atmosfera grada i Staroga grada koji podsjeća na veliki muzej na otvorenom koji postoji još i danas. Čisto more, vrtovi agruma, maslinici i vinogradi pokazuju da je priroda bila vrlo darežljiva u samom Dubrovniku i oko njega. Dubrovnik je nekada bio samostalna republika i sigurno ćete u gradu primjetiti vrlo zanimljive detalje trgovačke i političke povezanosti Osmanskog carstva i Venecije. Dubrovnik vam pruža izvanredno iskustvo odmora prožetog poviješću s njegovim veličanstvenim samostanima, povijesnim fontanama, katedralama, crkvama i prvom ljekarnom u cijeloj Europi. Područje Konavala nalazi se južno od Dubrovnika i poznato je po lokalnim okusima, malim mjestašcima, povijesnim mlinovima, restoranima i narodnom plesu linđo. Cavtat je turistička atrakcija i centar konavoskog područja. To je popularna destinacija zbog velikih hotela, prekrasnih plaža, kafića i restorana, te marine u koju redovno uplovljavaju mega-jahte. Zasigurno će Knežev dvor, ckrva Gospe od snijega i franjevački samostan zadiviti zaljubljenike u povijest.

Povijesna mjesta

Dubrovačke gradske zidine
Crkva svetog Vlaha
Palača Sponza
Otok Lokrum
 • RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  LOKACIJA

 • RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  LOKACIJA

 • RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  LOKACIJA

 • RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  RIXOS LIBERTAS DUBROVNIK

  LOKACIJA

Yükleniyor